Grand Tour of the West

“Ik vertel u graag alles over deze reis”

De westkust is de meest bezochte regio van de Verenigde Staten. Niet alleen door het klimaat, maar vooral door de vele afwisselende ‘highlights’ die deze bestemming je bied. Deze uitgebreide toer laat je kennis maken met diverse wereldsteden als San Francisco en Las Vegas, maar ook de overweldigende natuur. van o.a. Grand Canyon, Yosemite NP, Yellowstone, Bryce Canyon en de heerlijke kustplaatsen als Santa Barbera en Monterey.

Een zeer uitgebreide motorreis waarbij je alle tijd hebt om te genieten van al het moois onderweg. De afwisselende natuur, de mondaine kustweg, de overweldigende steden en de niet te missen Grand Canyon zullen voor een eeuwige herinneringen zorgen. Beslist een aanrader!

 

Western Wonders
Heb je wel eens zitten wegdromen tijdens een van van die ontzettend foute westerns, u weet wel, met John Wayne in de hoofdrol. De goeien tegen de slechteriken. Het verhaal gaat nooit ergens over, maar ze zijn gefilmd in die prachtige settings van Monument Valley, met de prachtige tafelrotsen op de achtergrond. Of tussen de saguaro’s, die karakteristieke stekelcactussen die je alleen in de Sonorawoestijn tegenkomt.…

Het zuidwesten van de VS is verreweg het populairst bij onze motorvrienden. En terecht. Vooral door de uitgestrekte eenzaamheid van de woestijnen. Want laat niemand beweren dat die saai zijn. In de bloedhete Death Valley hebben de rosten meer kleuren dan je ooit bij ons in de polder zult zien. En als je in het voorjaar na de eerste regenbui door de Mojave Desert trekt, dan zie je meer cactussen bloeien dan tulpen op onze bollenvelden.

Grand Canyon, Yosemite
De meeste liefhebbers kiezen voor San Francisco (Golden Gate Bridge!) of Los Angeles (Santa Monica Boulevard!) als startpunt en/of eindpunt, maar u kunt uw rondtoer ook beginnen in Las Vegas of in Phoenix. En u kunt de ronde zo groot maken als u wilt, afhankelijk van hoeveel een mens aan spectaculaire landschappen kan verdragen. Wat ik wel wil aanraden: neem de tijd voor alles, want u doet uzelf tekort als u maar een paar uur uittrekt voor de Grand Canyon of als u in Yosemite National Park alleen maar één rondje maakt over de loop road in de adembenemende gletsjervallei.

Hetzelfde geldt voor de beroemde Highway 1, de kustweg waarvan meestal alleen het populairste stuk tussen San Francisco en LA wordt gedaan. Dat kan in een dag, maar waarom zou je? Vergaap je rustig aan ’s werelds hoogste bomen (redwood sequoia’s) bij Big Sur, verbaas je over het extravagante landgoed Hearst Castle van de toenmalige krantenmagnaat, tuur naar walvissen of relax tussen de rotsen op een strand in een baaitje.

Sneeuw en 45 graden
Het sterke punt van de Grand Tour of the West is de enorme variëteit aan landschappen, klimaten, atmosferen en bevolkingsgroepen. De natuurparken in Utah, zoals Bryce, Zion, Canyonlands en Capital Reef zijn hoofdzakelijk rotsachtig, maar verschillen zelfs onderling heel sterk. Moedertje natuur is daar met veel fantasie aan het beeldhouwen geslagen. Hoog in de Sierra Nevada, de bergketen in het oosten van Californië, heerst weer een alpien klimaat. Ik vond het echt een rare ervaring om de sneeuw te kunnen zien liggen vanaf Badwater in Death Valley, waar wel het toen 45 º Celsius was!”

Maatwerk is standaard!

Wil je liever iets langer of korter weg? Een extra dag overblijven in een stad of een reis inclusief toeristische heen en terugreis? Geen probleem!

Prijzen:

 • Vanaf Prijs voor de motorrijder:
  € 5495
 • Vanaf Prijs voor de duo passagier:
  € 2075
 • Vanaf prijs motortransport:
  € -
 • 1-persoonskamer toeslag:
  € 1895

Inclusief:

 • Roadbook met volledige dagbeschrijving en kaarten
 • GPS-routes voor uw eigen navigatiesysteem
 • 24-uurs reisassistentie
 • Motorhuur HD-big Twin
 • Hotelovernachtingen
 • Allrisk motorverzekering

Exclusief:

 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Retourvlucht