Whiskey & Blues

“Ik vertel u graag alles over deze reis”

Whiskey & Blues
“Met een veerpontje over de Mississippi, even ten zuiden van Natchez, een prachtstadje dat er nog helemaal zo uitziet als in de jaren voor de Burgeroorlog. Koloniale plantagehuizen met pilaren, magnolia’s in de tuinen, grote bomen met slierten Spanish moss, een Mississippi Steamer als drijvend gokpaleis aan de kade. Je steekt de Muddy River over, zes grote Harleys aan boord. Een meisje in een pickup truck spreekt je aan in zo’n lijzig accent als Forest Gump: ‘What are y’all doing?’ ‘We’re riding Harleys’, het meisje bloedserieus: ‘Oh, I’m riding horses.’

Confederate Flag
Je wordt al snel verliefd op die broeierige staten in het zuiden. De Confederate Flag wappert er nog steeds, maar dat wil niet zeggen dat de mensen er nog net zo racistisch en conservatief zijn als in de duistere tijd van de slavernij. Toegegeven, het zijn juist dat verleden en de Burgeroorlog die het diepe zuiden hebben getekend, maar dat maakt de regio ook uniek en boeiend. Neem nu de blues, de weemoedig sound van de zwarten die nog overal in de Missisippi Delta klinkt, vooral in Beale Street van Memphis. Muziek is sowieso al een handelsmerk in het zuiden, want Memphis is natuurlijk ook bekend als de woonplaats van Elvis Presley, Nashville als de hoofdstad van de country, New Orleans van de jazz en plaatsjes als Ashville bij de Smoky Mountains van de bluegrass.

Een regelrechte aanrader is het boottochtje door de swamps van zuidelijk Louisiana. In een spookachtige schemerwereld vaar je tussen enorme cipressen die in het water staan. Je verwacht er natuurlijk helemaal lek gestoken te worden door de muskieten. ‘Maar die hebben we hier niet’,  verteld de gids, een Cajun met de schitterende naam Beaux Bridge. Hij legde uit dat de waterhyacinten uit zelfbescherming een stofje afscheiden dat als deet-spray werkt.”

Onze klanten aan het woord

Corine Meulenmeester – Een heel bijzondere reis, dat is eigenlijk de beste omschrijving die wij hier aan kunnen geven. Zo zie je maar weer dat eigenlijk Amerika zo verschillend is qua natuur, cultuur en maatschappij. Het lijkt in dit gebied alsof je 50 jaar terug gaat in de tijd. De prachtige authentieke cafeetjes, de katoenplantages onderweg en de grote hoeveelheid akkerbouw die hier nog plaatsvindt. We hebben prachtige avonden gehad in de een aantal blues cafe’s en tevens enorm genoten van de historie in dit gebied. En de mensen zijn hier nog oprecht vriendelijk! Echt een aanrader als je voor de Amerika liefhebber!

Southern sweet
Zulke ontmoetingen heb je dagelijks in de Deep South, waar de vriendelijkheid en gastvrijheid legendarisch zijn. Southern Sweet, noemen ze dat daar.  Ja, het zijn ook de staten van de Bible Belt, met op bijna elke straathoek een kerk. Maar tussen die kerken begrijpen ze best dat je af en toe ook een stoute jongen wilt zijn, als je het maar niet al te dol maakt. En zo kun je in het French Quarter in New Orleans gewoon op straat je biertje drinken, iets wat in geen enkele andere stad is toegestaan. En dat niet alleen tijdens Mardi Gras, het van oorsprong Franse carnavalsfeest waarnaar de hoofdrolspelers van de filmklassieker Easy Rider op weg waren. Ook kun je in de destilleerderij van Jack Daniel’s in Tennessee lekker aan de whiskey, terwijl de county is drooggelegd… fantastisch.

Maatwerk is standaard!

Wil je liever iets langer of korter weg? Een extra dag overblijven in een stad of een reis inclusief toeristische heen en terugreis? Geen probleem!

Prijzen:

 • Vanaf Prijs voor de motorrijder:
  € 3455
 • Vanaf Prijs voor de duo passagier:
  € 1495
 • Vanaf prijs motortransport:
  € -
 • 1-persoonskamer toeslag:
  € 1265

Inclusief:

 • Roadbook met volledige dagbeschrijving en kaarten
 • GPS-routes voor uw eigen navigatiesysteem
 • 24-uurs reisassistentie
 • Motorhuur HD-big Twin
 • Hotelovernachtingen
 • Allrisk motorverzekering

Exclusief:

 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Retourvlucht